Pages

Khamis

Al Qurra


Al Qurra yang mengandungi 14 jenis makanan sunnah dan herba terpilih sesuai untuk semua peringkat umur dari kanak-kanak yang berusia 1 tahun hinggalah warga emas. Al Qurra merupakan produk halalan toyibba dan dikilangkan di kilang yang bertaraf IMP. Ada adab dan doa semasa proses pengilangan ini berlaku.
Al Qurra sangat membantu dari segi :

1. Mencerdaskan dan menguatkan serta menajamkan minda terutama kanak-kanak. Ada 5 gabungan herba yang bertindak mencerdaskan otak dan membantu pengaliran darah ke otak iaitu kurma, kismis, roselle, saffron dan gingko biloba.

2. Al Qurra yang kaya dengan khasiat dan vitamin seperti VC, B1, B2, B6, VE, VA, dan sangat kaya dengan zat besi, magnesium, sodium, potassium, karbohidrat, beta karoten, kaya dengan mineral dan garam galian dapat membantu menggantikan zat-zat yang tidak diambil oleh kanak-kanak yang tidak menggemari sayur atau buahan. Jadi ibu-ibu boleh menggantikannya dengan pengambilan Al qurra.

3. Al Qurra dapat membantu meningkatkan imunisasi dan antibodi badan bagi mengelakkkan kanak-kanak dari mudah dijangkiti demam dsbnya.

4. Al Qurra dapat membantu sebagai detok iaitu membuang toksid dan racun di mana apabila toksid dan racun berlebihan dalam badan boleh mengakibatkan ghout.

5. Al Qurra dapat membantu meningkatkan dan mengekalkan kesihatan tubuh badan.

6. Al Qurra juga membantu meningkatkan keanjalan dan kelembaban kulit serta menghilangkan bau badan.

7. Al Qurra dapat membantu melancarkan sistem pencernaan dan penghadaman atau bagi mereka yang mengalami masalah sembelit.

8. Al Qurra dapat membantu menyuhatkan mata dan mengurangi risiko osteoporosis serta sakit-sakit badan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.